ovesnasjablkyFB

Jablečná ovesná kaše

Bjukitchen kuchařka už je konečně na světě a včera jsme ji dokonce pokřtili. Nejradši si jí prohlížím ráno u snídaně. Na podzim je mým favoritem jablečná ovesná kaše. V knize jsem věnovala celou jednu kapitolu právě ovesným kaším, takže doufám, že vás jejich příprava stejně jako mě jen tak neomrzí.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

1/2 hrnku ovesných vloček
1,5 hrnek vody
2 menší nebo 1 větší jablko
1 lžíce opečených lískových ořechů

1. Jablka oloupu, nakrájím je na měsíčky a dám do rendlíku. Přiliju vodu (vody dám tolik, aby byla jablka jen ze čtvrtiny ponořená). Na mírném ohni je svařím (trvá to 5 – 10 minut). Jablka by měla být měkká, ale ne zcela rozvařená.

2. Ovesné vločky dám do rendlíku s vodou a vařím je 5 – 10 minut, občas kaši zamíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když vločky naberu na lžíci, tak sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se vám stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a pak vločky ještě chvíli vařte.

3. Do misky dám pár měsíčků svařených jablek, přeliju je kaší a ozdobím zbylými jablky. Nakonec ještě posypu opečenými lískovými ořechy.

1445862566429

1445862593501

1445862618025

1445862645405

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *